Studenstký zápis z AS LF dne 10.12.2013- setkání první

znak_lf_barevne_negativ- malýV úterý 10. 12. 2013 jsme poprvé v nové sestavě zasedli ve Velké posluchárně.

Zasedání vedl nejstarší senátor, prof. Anzenbacher, jelikož volba předsedy nás teprve čekala. Po schválení programu jsme přešli na samotné volby. Nejdříve se ustanovila volební komise nás čekal ten nejvyšší – předseda AS. Kandidáti byli dva – MUDr. Strojil z ústavu farmakologie a prof. Petřek z ústavu imunologie.

Předsedou se 19 hlasy stal hned v 1. kole MUDr. Strojil. Volba místopředsedů AS nebyla tak jednoduchá. Po několika kolech byli zvoleni prof. Ehrmann z ústavu Histologie a embryologie a Petra Dudová , studentka 4. ročníku VŠEO.

Během voleb nás pan děkan informoval o rekonstrukci starých teoretických ústavů. Na jaře se budou opravovat lavičky a možnost „parkování“ kol je k dispozici v rámci Dostavby TÚ. Dále nás informoval, že kouření před budovou Dostavby bude zakázáno a pro kuřáky budou vyhrazena zvláštní místa.

Na dnešní den jsme měli jen několik bodů k projednání. První bod byly podmínky přijímacího řízení DSP. Na příští rok je zastoupeno 23 oborů. Dalším bodem byl veřejný ochránce práv studentů- ombudsman. Návrh vznikl na žádost senátora Petra Sojky z AS UPOL. Stejně jako na jiných fakultách jsme byli proti tomuto návrhu, přišlo nám zbytečné utrácet peníze za funkci, kterou na naší fakultě nepotřebujeme. Na závěr jsme schválili volbu tří komisí (Pedagogickou, Legislativní a Ekonomickou), pro členy těchto komisí budeme hlasovat na zasedání v únoru.

Další zasedání se bude konat 18.2.2014 od 13:00 ve Velké posluchárně.

Jste srdečně zváni.